Nagy bajba került a nehéz sorsú gyerekeken segítő alapítvány

2023.07.22. 18:50
A Sütni jó Alapítvány, amely nehéz sorsú gyermekeknek szeretne jövőképet mutatni, nagy bajba került, miután elkezdték sütőüzemük felújítását, de befejezni sajnos nem tudják az építőanyagok drágulása miatt.

400 ezer forintra van még szüksége Galamb Alexnek, a hernádnémeti péknek, aki azért vágott bele a Sütni jó Alapítványba, mert a környék nehéz sorsú gyermekeinek szeretett volna jövőképet mutatni.

Jelenleg, mivel áll az építkezés, a gyermekek nem tudnak sütni, csak a sütéselméletet tanulják, pedig mindig valamiféle pékárút, édességet gyártanak az üzemben. 

Szeretnénk lámpákat, hogy rendesen ki legyen alakítva, gépeket, illetve azt, hogy balesetmentesen tudjunk használni minden egyes konnektort meg mindent

– mondta az RTL Híradónak Galamb Alex, miközben a legsürgetőbb feladatokat sorolta.

Az építőanyagok drágulása miatt sajnos nem jöttek ki az előre meghatározott keretből, így gyűjtésbe kezdtek, a héten 100 ezer forint jött össze, de 400 ezer forintra még így is szükségük lenne. 

Az alapítvány három éve kezdte meg működését, az üzem pedig tavaly nyáron készült el. A pék célja, hogy a környékbeli gyerekeknek megmutassa, van kiút a szegénységből.

A gyerekeket felébresztjük abból a kómából, ami 32 éve van ebben az országban, hogy nem a segélyalapú társadalomban hiszünk, hanem a munka világában, és ha a gyerek szegénységbe is született netán, akkor úgy tud segíteni a szülein, hogy dolgozik, tisztességgel, becsülettel, egyenesen

– mondta Galamb Alex.

Galamb Alex 10-15 gyerekkel foglalkozik rendszeresen, akikkel a sütés mellett kirándulnak, játszanak, és iskolaidőben házi feladatot is írnak.