Balesetet szenvedett egy ukrán autóbusz Kisvárdán, 25 ember kórházba került

2023.07.22. 07:05
Szombat hajnalban sodródott le a 4-es főútról egy ukrán autóbusz, amely ötven utast szállított. A mentők 25 sérültet vittek kórházba, egyikük sincs közvetlen életveszélyben, és gyerek sincs a sérültek között.

Szombat hajnalban, a 4-es főút kisvárdai térségben sodródott le a főútról egy ukrán távolsági autóbusz. Az információk szerint a jármű a vízelválasztó árkon keresztül sodródott le. Az adatok szerint Záhony felé tartott a jármű amikor történt a katasztrófa.

A balesetben többen megsérültek, a tűzoltók és a mentők a helyszínre érve egy embert a hátsó ablakon keresztül tudtak kiemelni a buszból.

A police.hu tájékoztatása szerint a teljes útszakaszt lezárták és mindkét irányból terelik a forgalmat.

A rendőrség fokozott óvatosságra és körültekintésre hívja fel a járművezetők figyelmét.

Büntetőeljárást indítottak

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított.

A közlemény szerint mostanra a rendőrség befejezte a tömegszerencsétlenség utáni helyszínelést Kisvárda térségében, az útlezárást feloldották. 

A vizsgálatot szakértők bevonásával végzik.

A mentők 25 utast szállítottak kórházba

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint 25 embert szállítottak kórházba a 4-es főúton történt baleset után. Győrfi Pál elmondta, a 25 sérült közül 4 ember állapota súlyosabb, esetükben törések és belső sérülések gyanúja merült fel. A könnyebben megsérült 21 ember zúzódásokat, kisebb sérüléseket szenvedett.

Hozzátette, a 25 sérültet öt kórházba – Kisvárda, Miskolc, Sátoraljaújhely, Nyíregyháza, Mátészalka – szállították.

A baleset helyszínére 16 mentőegység érkezett.