Álhír a védőnők tömeges elvándorlása

2023.07.22. 12:41
Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) leszögezi: a területi védőnői hálózatban az ellátás, a gondozás – a híresztelésekkel ellentétben – folyamatosan biztosított.

Nincs tömeges elvándorlás a védőnői hálózatban: a 4109 területi kolléganő közül 45-en távoztak, 25 új kolléga érkezett – szögezi le az Országos Kórházi Főigazgatóság közleményében.

Az életkorhoz kötött kötelező védőoltások beadása és az azzal kapcsolatos tennivalók a gyermeket ellátó háziorvosok és nem a védőnők feladatkörébe tartoznak, az oltóhelyek elsődleges helyszíne a háziorvosi, házi gyermekorvosi és az iskolaorvosi rendelő.

A vármegyei irányító intézmények a határidőig, 2023. július 31-éig lezárják az önkormányzatokkal a helyiséghasználattal kapcsolatos tárgyalásokat. A védőnők munkavégzéséhez szükséges eszközöket a vármegyei irányító intézmények biztosítják.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság végül köszönetet mondott annak a 4089 területi védőnőnek, aki tovább segíti munkájával a magyar családokat.