Elesett az M7-es, jelentősen megnőtt a menetidő Budapest felé

2023.07.23. 12:35
Szabadbattyán térségében két személygépkocsi ütközött össze vasárnap délelőtt. Az M7-es autópálya ezen szakaszán szakaszos torlódás, lassulás tapasztalható.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt vasárnap 11 órakor az M7-es autópálya 72. kilométerszelvényében Szabadbattyán térségében, a Budapest irányába vezető oldalon, ahol két személygépjármű ütközött össze – tájékoztat a police.hu.

Amíg zajlik a helyszíni szemle és a műszaki mentés, az autópálya érintett szakaszán egy sávon halad a forgalom. A baleset következtében kezdetben mintegy hét kilométeres torlódás alakult ki.

Az Útinform később arról számolt be, hogy sokan tartanak Budapest irányába az M7-es autópályán, emiatt a Balatonvilágos és Szabadbattyán közötti szakaszon erős a járműmozgás, továbbá szakaszos torlódás és lassulás tapasztalható.

Az autósoknak a külső sáv használatát javasolják, mert az is a főváros felé vezet. Éppen ezért, aki teheti, a 90-es jelű Balatonvilágos csomóponttól már a 7-es főutat válassza, a pályára Szabadbattyánnál, a 70-es jelű csomópontnál lehet visszatérni, de ott is szakaszosan, csak lépésben lehet előrejutni.

Az Útinform vasárnap este azt is közölte, hogy az érintett szakaszon legalább 30-35 perccel hosszabb menetidővel kell számolnia az arra közlekedőknek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport