Fehér gyermekkoporsót állítottak Orbán Viktor felcsúti háza elé

2023.07.23. 09:27
Egy fehér gyermekkoporsót állítottak fel Orbán Viktor felcsúti háza elé, amelyen „A magyar fiatalság jövője” felirat szerepelt. Keresztény Zoltán szerint Orbán Viktor pont azt teszi, amit elnyomó elődei.

„Megnyitottuk a felcsúti nyári szabadegyetemet a miniszterelnök elvtárs háza és stadionja előtt, mégpedig azzal, hogy elhelyeztünk ott egy gyermekkoporsót, amire az van írva: »A magyar fiatalság jövője«” – írta Facebook-bejegyzésében Keresztény Zoltán jogász, aktivista. Ő volt az, aki nemrégiben egy Csákberényben felavatott szovjet emlékművet takart le fóliával.

Mint írta, Orbán Viktor még fiatalemberként, Nagy Imre 1956-os mártír-miniszterelnök 1989-es újratemetésén azt mondta, hogy a kommunisták azzal, hogy 1990 előtt Szovjet-Oroszországhoz kötötték Magyarország sorsát, elvették, eltékozolták a magyar fiatalság jövőjét. 35 éve tehát, a rendszerváltás előestéjén, a Hősök terén az egyik üres koporsóban jelképesen a magyar fiatalok jövője is ott feküdt.

Mára az ott szónokló fiatalemberből miniszterelnök elvtárs lett, mondhatni, hogy a Fidesz Magyar Szocialista Munkáspárt örökös pártfőtitkára, aki ugyanazt tette, mint elnyomó elődjei: hozzákötötte Magyarország sorsát egy putyinista, szovjet-orosz típusú államhoz, vagy éppen a Kínai Kommunista Párthoz

– fogalmazott Keresztény Zoltán, aki szerint ezért van Magyarországon gazdasági válság, miközben a politikai elit folyamatosan, láthatóan napról napra csak hízik. Ezért nagy az infláció, ezért ér egyre kevesebbet a fizetés, és ezért rossz az egészségügy vagy az oktatás – tette hozzá.

A férfi néhány képet is posztolt a helyszínen kihelyezett koporsókról: