„Pánikba esve kiáltoztak segítségért az emberek” – mesélte a kisvárdai buszbaleset egyik sérültje

2023.07.23. 07:04
Többen álmukból riadtak fel a Bécsből Kijev felé tartó ukrán busz utasai közül, akik Kisvárdánál szenvedtek balesetet. A busz az egyik körforgalmon keresztülhajtva átszakította az útkorlátot, és árokba csapódott. A 60 utas közül 25-en megsérültek, négyen súlyosabban. A rendőrség büntetőeljárást indított a buszbaleset miatt.

Szombat hajnalban, a 4-es főút kisvárdai térségben sodródott le a főútról egy ukrán távolsági autóbusz. Az előzetes információk szerint a jármű a vízelválasztó árkon keresztül sodródott le. Az ukrán busz Bécsből Kijevbe tartott.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint 25 embert szállítottak kórházba a 4-es főúton történt baleset után. A 25 sérült közül 4 ember állapota súlyosabb volt. A 25 sérültet öt kórház – Kisvárda, Miskolc, Sátoraljaújhely, Nyíregyháza, Mátészalka – között osztották szét.

Pánikba esve kiáltoztak segítségért az emberek

– erre emlékszik a buszon utazó lány, aki az RTL-nek mesélt szörnyű élményéről.

A lány arcán sérülések, a lábán vágásnyom látható, telefonja pedig behorpadt, és eltört. A csatornának elmondta, erre esett rá, amikor álmából felriadva az ülések közé, a padlóra zuhant. A lány elmondása szerint nagy szerencséje volt, ugyanis a körülötte ülő utasok közül valamennyien kórházba kerültek, őt pedig „csak” a helyszínen kellett ellátni.

Azokat, akik kisebb sérüléseket szenvedtek, vagy megúszták az esetet, egy kisvárdai segélypontra vitték. A csatorna riportja szerint az emberek elgyötört arccal ültek a váróban, többen sokkos állapotba kerültek az átéltek miatt.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál a csatornának elmondta, a legtöbben zúzódások, sebek miatt szorultak ellátásra, a négy súlyosabb sérültnél viszont felmerült a csonttörés és belső sérülés gyanúja is.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított a buszbaleset miatt.