Tikkasztó hőséggel indul a hét

2023.07.24. 06:12
A déli, délnyugati szél vasárnap még csak néhol élénkül meg, hétfőn erős, zivatarok környezetében viharos, akár károkozó széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 31 és 36 fok között várható.

Napos idő várható, a nap első felében általában kevés felhővel, majd főként késő délutántól egyre nagyobb területen válik erőteljessé a gomolyfelhő-képződés.

Késő délutánig elvétve lehet csapadék, majd észak, északnyugat felől egyre nagyobb területen valószínű zápor, zivatar,

nagyobb eséllyel északon heves zivatarok is előfordulhatnak.

A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. Zivatarok környezetében viharos, akár károkozó széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Változékony lesz az idő a héten

Kedden erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett az ország nagy részén többórás napsütés valószínű. Sok helyen előfordulhat zápor, zivatar, helyenként heves zivatar is kialakulhat. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, majd északnyugati szél. A zivatarokat viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 16–23, délután 24–36 fok között alakul.

Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet várható, majd a nap második felében nyugat felől csökken a felhőzet. Általában többórás napsütés valószínű. Sokfelé előfordulhat záporeső, zivatar, helyenként heves zivatar is lehet, majd délutántól kelet felé vonulnak a csapadéktömbök.

AZ ÉSZAKNYUGATI SZELET SOK HELYÜTT ERŐS, ILLETVE VIHAROS LÖKÉSEK KÍSÉRIK.

Hajnalban 12–19, a délutáni órákban 19–28 fok valószínű. A délkeleti, keleti tájakon mérhetik a magasabb, a csapadékos vidékeken az alacsonyabb értékeket.

Csütörtökön napos időre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel. Főleg keleten, északkeleten zápor, zivatar előfordulhat, de csak néhol. Sokfelé megélénkül az északnyugati, majd a délnyugati szél. A hajnali 6–14 fokról délutánra 21 és 26 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken általában napos idő várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű, de helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. Hajnalban 7 és 16, délután 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton jobbára napos időre van kilátás gomoly- és fátyolfelhőkkel, de helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. Több helyütt megélénkül a délnyugati, majd északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 11–20, a maximum 27 és 32 fok között valószínű.

Vasárnap általában napos idő valószínű, de erőteljesebb is lehet a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan előfordulhat záporeső, zivatar.

TÖBBFELÉ MEGÉLÉNKÜL AZ ÉSZAKI, ÉSZAKNYUGATI SZÉL, ZIVATAR TÉRSÉGÉBEN ERŐS LÖKÉSEK IS VÁRHATÓK.

A hajnali 13–20 fokról 25 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.