Novák Katalin megállapította, „Balaton-átúszás csak Magyarországon van”

2023.07.24. 11:28
Az M1 Balaton-átúszásról készített riportjában Novák Katalin köztársasági elnököt is megszólaltatták, aki elmondta, mit jelent számára ez az esemény. Megfogalmazása szerint „Balaton-átúszás csak itt van, Magyarországon, amit akár egyfajta hungarikumnak is nevezhetünk”.

Az időjárás miatt szombatról vasárnapra halasztották az idei, 41. Balaton-átúszást. Az eseményen a visszalépések után is több mint 11 ezer amatőr sportoló állt rajthoz a három versenyszám valamelyikén. A köztársasági elnök közösségi oldalán közzétett bejegyzésből derült ki, hogy az államfő átúszta a magyar tengert.

Gratulálok mindenkinek, aki átúszta, és köszönet a remek szervezésért!

– írta Facebook-oldalán Novák Katalin.

Az államfő később újabb bejegyzéssel jelentkezett, amelyből kiderült, hogy a kimerítő úszás után egy fokhagymás lángossal töltötte vissza teste kiürült szénhidrátraktárait. Tartogatott azonban még egy remek hírt a köztársasági elnök. A közmédiának nyilatkozva azt találta mondani, hogy

Balaton-átúszás csak itt van, Magyarországon.

„Egy olyan hungarikumnak is nevezhetjük, amely egyszerre szól a sportteljesítményről, a közösségről, az összetartozásról és a hazánkról, a magyar tengerről, a Balatonról is. Mindezt kifejezi a Balaton-átúszás” – fejtette ki érzéseit Novák Katalin.

A videó az M1 YouTube-csatornájára is felkerült: