Színpompás virágkocsik és káprázatos táncos kavalkád – újra itt a Debreceni Virágkarnevál

2023.07.25. 22:01
Augusztus 14. és 20. között rendezik meg az idei Debreceni Virágkarnevált. Az esemény 57 éves tradícióval rendelkezik, és idén is számos új vállalkozás csatlakozik egyedi virágkocsikkal a karneváli menethez.

Az idén augusztus 14. és 20. között megrendezésre kerülő Debreceni Virágkarneválra javában készülődik a város. Az esemény ma már lényegesen több mint látványos virágkompozíciók és művészek felvonulása, az idei évben több mint 1500 művész, 12 virágkocsi és számtalan program teszi majd színessé és felejthetetlenné az élményt. 

Idén is számos új cég csatlakozik egyedi virágkocsikkal a menethez. A kocsikhoz és szobrokhoz szükséges több százezer dália és más virágok idén is Hollandiából érkeznek, ezenfelül több millió szárazvirágot is használnak a készítők.

Az egyhetessé duzzadt fesztivál minden látogató számára tartogat izgalmas programokat és szórakoztató kikapcsolódási lehetőséget. A rendezvény csúcspontja természetesen most is az augusztus 20-i felvonulás, de ezt egy egyhetes programsorozat előzi meg.

Minden este ingyenes koncerten vehetnek részt a bulizni vágyók, többek közt

fellép a Wellhello, Szabó Balázs Bandája és a Follow The Flow is, de a komolyzene-kedvelőkre is gondoltak a szervezők, a Kodály Filharmonikusok is hallható lesz majd a rendezvényen.

A Nagyerdei Sörkert l Beer by Lake szintén egész héten várja majd a fesztiválon az odalátogatókat.

A Bényi Galéria közreműködésével több képzőművészeti fókuszú program is megvalósul, a Déri térre látogatók improvizációs bemutatót is láthatnak, melyben képzőművészek, zenészek és táncosok inspirálják egymást.

A Virágkarnevál idején városszerte viráginstallációk és virágszobrok tűnnek majd fel, virágzó villamosmegállók is fogadják majd az utasokat, valamint Debrecen több pontján futhatunk majd bele táncosokba is.

A Debreceni Virágkarnevál többi programjáról és aktuális híreiről az esemény weboldalán és a Facebook-oldalán értesülhetnek az érdeklődők.