Napos mosollyal vár minket a csütörtök, de a felhők ronthatnak az összképen

2023.07.27. 06:03
Csütörtökön országszerte felhős, de napos idő várható. Az északnyugati és nyugati szél több helyen megélénkülhet, éjszakára viszont veszít majd erejéből. A hőmérséklet maximumértéke továbbra is 30 fok alatt marad.

Csütörtökön az ország legnagyobb részén napos lesz az idő. Napközben gomolyfelhők képződhetnek, és a késő délutáni, valamint az esti órákban az északnyugati tájakra vastagabb felhők is érkezhetnek, de csapadék nem valószínű. 

Az északnyugati, nyugati szelet több helyen élénk lökések kísérhetik.

A hőmérséklet maximumértéke 22 és 27 fok között alakul majd – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Éjszakára a gomolyfelhők nagy része feloszlik, de az ország északkeleti és keleti területein kialakulhatnak záporok, hajnalra viszont mindenhol megszűnik a csapadék, és az északnyugati szél is jóval gyengébb lesz estére. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között várható. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nem adott ki figyelmeztető előrejelzést Magyarország területére csütörtök éjfélig. Az orvosmeteorológia szerint csütörtökön nem lesz időjárási front, de a nagy napi hőingás okozhat keringési és vérnyomás problémákat, főleg az időseknél és az arra érzékenyeknél, valamint a melegedés miatt migrén és dekoncentráltság is jelentkezhet.

Pénteken az előrejelzések szerint napos lesz az idő, egy-egy futó záporra leginkább az északi határ közelében számíthatunk. Délután várhatóan 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.