Karácsony Gergely: Fizessenek többet a vízzabáló cégek!

2023.07.27. 16:24
Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán írta meg, egyetért Gulyás Gergellyel abban, hogy ne fizessenek többet az emberek a vízért. Azonban szerinte valakinek ki kell fizetnie a többletköltségeket, amit ő a cégekre hárítana át.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón elmondta, nem támogatja a felvetést, mely szerint emelkednie kellene a vízdíjnak a fővárosban. 

A jelenlegi helyzetben mindent meg kell tenni minden helyhatóság vezetőjének és a kormánynak is, hogy a közszolgáltatások árai ne emelkedjenek, ez a vízdíjra is igaz

– fogalmazott.

Karácsony Gergely pedig a Facebook-oldalán elárulta, abban teljesen egyetért a miniszterrel, hogy az emberek ne fizessenek többet a vízért. 

Szerinte éppen ezért kellene tíz év után a cégek vízdíját megemelni, hogy ők viszont fizessék ki az általuk felhasznált víz előállításának a költségét. Mert mint elmondta, most a lakosság fizet helyettük. Fizet az összeomló víziközművekkel, a vízhiánnyal, az állandó csőtörésekkel, a veszteséges vízszolgáltatók életben tartásához szükséges közpénzzel”.

Fizessenek többet a vízzabáló cégek, különben az embereknek kell majd fizetni helyettük!

– írta bejegyzésében a főpolgármester.