Hivatalos döntés született a hálapénzt elfogadó szolnoki orvos ügyében

2023.07.27. 18:16
A másodfokú bíróság felülbírálta az elsőfokú döntést, és elrendelte annak a szolnoki orvosnak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 41 alkalommal fogadott el hálapénzt. A másodfokú döntés nem fellebbezhető.

A Szolnoki Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa csütörtökön meghozott határozatával megváltoztatta az első fokon eljárt nyomozási bíró végzését, és egy hónapra elrendelte a szolnoki orvos letartóztatását – derült ki a bíróság.hu oldalán megjelent közleményből.

A bíróság szerint fennáll a veszélye, hogy a gyanúsított megpróbál elszökni vagy elrejtőzni, amelyben feltehetően segítségére lehet jelentős vagyona is. A szolnoki orvos tette öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, tetteit sorozatosan követte el.

A másodfokú bíróság azt is megállapította, hogy az eljárás jelen szakaszában megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban részt vevő más személyt vagy személyeket jogellenesen befolyásolna, tárgyi bizonyítási eszközt, vagy vagyonelkobzás alá eső dolgot rejtene el.

A másodfokú bíróság döntése ellen nincs helye fellebbezésnek.

Korábban már írtunk róla, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság eljárást folytat egy szolnoki orvossal szemben, aki a gyanúsítás szerint 41 alkalommal fogadott el hálapénzt a betegeitől. A hatóságok több mint 37 millió forintot találtak nála.

A férfit  július 17-én érték tetten, elfogták, és előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.