Novák Katalin: Holnaptól nem lesz női minisztere a kormánynak

2023.07.31. 09:30
Novák Katalin köztársasági elnök a Facebook-oldalán búcsúzott el Varga Judit igazságügyminisztertől, aki augusztus elsejétől átadja az igazságügyi tárca vezetését Tuzson Bencének.

Mint megírtuk, Varga Judit július 31-i határidővel mondott le igazságügyi miniszteri pozíciójáról, utódja Tuzson Bence lesz, aki a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára. Az új igazságügyi miniszter kedden tette le az esküt az Országgyűlésben, Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszterrel együtt. 

Ezt követően a Kövér László házelnök által benyújtott javaslat alapján augusztus 1-jei hatállyal megválasztják Varga Juditot az Európai Ügyek Bizottságának elnökévé.

Novák Katalin pedig a közösségi médiában búcsúzott kollégájától, valamint megragadta az alkalmat arra is, hogy felhívja a figyelmet a női politikusok fontosságára is.

Holnaptól nem lesz női minisztere a kormánynak. Köszönet Varga Juditnak a szolgálatért, erőt, kitartást a folytatáshoz neki és utódainak is! A nőkre is szükség van a magyar közéletben

– olvasható bejegyzésében.