Nagy karambol történt az M0-son, torlódik a forgalom

2023.08.04. 16:45
Összeütközött három személyautó és egy kisteherautó péntek délután az M0-s autóúton, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon. Szintén megnövekedett a forgalom az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, ahol egy kisbusz borult fel, továbbá más utakon is balesetek lassítják a forgalmat.

Négyes karambol történt az M0-s autóút 10-es kilométerénél, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A balesetben három személyautó és egy kisteherautó csúszott egymásba a diósdi lehajtó után, a belső sávban. A műszaki mentés idejére jelentős torlódásra kell számítani – írták. 

Szintén baleset miatt megnövekedett a forgalom az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán. 

EGY KISBUSZ ISMERETLEN OKBÓL AZ OLDALÁRA BORULT, a balesetben TÖBBEN MEGSÉRÜLTEK.

A rendőrség közleménye szerint a rongálódott jármű a leállósávon állt meg a 111-es kilométerszelvényben Gyapa térségében. A forgalmat a Paks csomópontnál terelik le, visszatérni a Gyapai felhajtónál lehet – tették hozzá. 

A baleset miatt eredetileg teljes útlezárást léptettek érvénybe, azóta egy sávon megindult a forgalom.

Máshol is lassul a forgalom, egy halálos baleset is történt

Az Útinform délutáni beszámolója szerint

  • Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Győr elkerülő szakaszán egy kamion és egy személyautó ütközött össze. A 129-es km-nél a sérült járművek a leállósávot foglalják el. Távolabb, a lébényi szakaszon, de ugyanezen az oldalon, a 155-ös km-nél is baleset történt, itt is korlátozásra kell számítani.
  • Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, Mezőkövesd térségében a burkolatot javítják, itt a 136-os km-től sávzárásra kell készülni, a torlódás több kilométeres. A terelésben közben több jármű is összeütközött, tovább korlátozva a forgalmat.
  • A 471-es főúton, Nyírmeggyes belterületen két személyautó ütközött össze. A 68-as km-nél félpályás útzár van érvényben.
  • Az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán, Örkény térségében munkavégzés folyik. Az 54-es és az 58-as km között csak egy sáv járható.
  • Erős a forgalom az M7-es autópályán a Letenye felé vezető oldalon, Budaörs és Érd között, ahogy már szokásos, telített sávokon autózhatnak az utazók. Szintén sokan haladnak az M0-s autóút keleti szektorában, az M5-ös autópálya csomópontjától az M3-as autópálya irányába, Gyál térségében 
  • A 10-es főúton az ürömi elágazás közelében a 11-es és a 12-es km között buszmegállót és gyalogos-átkelőhelyet építenek, 40 km/órás sebességkorlátozást vezettek be és útszűkületen kell áthajtani, így napközben gyakori a torlódás.
  • Az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon, Tata térségében a 60-as és a 65-ös km között a terelést elbontották, ismét két sáv járható. Budapest irányába tart még a burkolat felújítása, a külső és a leállósávon halad a forgalom. 
  • Az M3-as autópályán, Kálnál, a 97-es és a 104-es km között, valamint a mezőkövesdi szakaszon, a 123-as és a 129-es km között, a Vásárosnamény felé vezető oldalon befejezték a terelésbontást, ismét két sávon haladhat a forgalom.
  • A főváros irányába mindkét munkaszakaszon tart még a terelésbontás, ezért a belső sávot még nem használhatják, viszont várhatóan napközben ott is visszaáll az eredeti forgalmi rend.
  • Az M5-ös autópályán Budapest felé, a 114-es km-nél, a Kiskunfélegyháza-dél csomópontban építési munka miatt a lehajtó ágat lezárták. Kerülni, az autópályán tovább haladva, a következő, Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül, Röszke felé visszafordulva lehet, majd a Kiskunfélegyháza-dél csomópontnál tudnak a város felé lehajtani.
  • Az M4-es autóút főváros felé tartó oldalán, a 27-es és a 23-as km közötti szakaszon aszfaltoznak, ezért Üllő és Vecsés között a járműforgalmat a pályával párhuzamosan futó, úgynevezett gyűjtő-elosztó pályára terelik. A munkaterületnél torlódik a forgalom a reggeli csúcsban.
  • A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalota határátkelőhelynél a kilépésre várakozó kamionsor hossza meghaladta a 3 km-t.

Frissítés: mindeközben Dunaföldvárnál is történt egy halálos baleset péntek délután.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport