Erre érdemes figyelni, ha kutyával megyünk nyaralni

2023.08.04. 12:41
A Mol kutatásából kiderül, a legtöbb gazdi kutyájával indul nyaralni. Ilyen esetben azonban akadnak szempontok, amelyekre nem árt odafigyelni, hogy az állatunknak is élvezetes legyen a vakációzás.

A Mol kutatásából kiderül, a gazdák egyharmada kedvencével indul nyaralni. A megkérdezett kutyatartók elárulták, ilyenkor fokozottan figyelnek arra, hogy kis kedvencük eleget igyon, és ha kell, többször is megállnak útközben, hogy elvégezhesse a dolgát – írja az RTL.

Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány vezetője arra is felhívja a figyelmet, hogy ellenőrizzük a kutya chipjét indulás előtt, ugyanis ha a kisállat elveszik, így könnyedén meg lehet találni.

Ellenőriztessük az állatorvossal, hogy az adatbázisban friss adatok szerepeljenek

– emlékeztetett a szakértő.

Pillér Pálma állatorvos elárulta, a chip behelyezése egyáltalán nem bonyolult procedúra. Kutyánk csupán annyit érez, mintha megcsípné egy szúnyog, és azt követően már egész életére biztonságban tudhatjuk hollétét és adatait a kis műszernek köszönhetően.

Magyarországon házi kedvenceinket legkésőbb 4 hónapos koráig kötelező bechipeltetni.

Szerencsére már országszerte többfelé is találhatunk chipleolvasó készülékeket, így ha egy elkóborolt kedvencbe botlanánk, könnyedén hazajuttathatjuk.