Orbán Viktor telefont ragadott és intézkedni kezdett

2023.08.07. 19:54
Orbán Viktor miniszterelnök telefonon egyeztetett György István területi közigazgatásért felelős államtitkárral az árvízhelyzetről. A miniszterelnök elégedett volt a Vízügyi Főigazgatósággal, de arra kérte György Istvánt, „legyen rajta az ügyön”.

Mint megírtuk, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Orbán Viktor az elmúlt napok súlyos esőzései miatt kialakult árvízhelyzetről egyeztetett Országos Műszaki Irányító Törzzsel (OMIT), ahol a szervezet vezetőivel együtt áttekintették a helyzetet.

A kormányfő meghallgatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) védelmi szervének jelentését az eddig elvégzett munkáról és a további feladatokról. Megállapították: az elmúlt években végrehajtott árvízvédelmi fejlesztések és az új létesítmények jól vizsgáztak. 

A szakemberek helytállnak és képesek megvédeni az emberek biztonságát és vagyonát az árvizektől. Orbán Viktor köszönetet mondott a munkájukért.

Felkerült egy videó is a kormányfő közösségi oldalára, amelyben az látható, hogy telefonon egyeztetett György István területi közigazgatásért felelős államtitkárral az árvízhelyzetről. Orbán Viktor elmondása szerint a Vízügyi Főigazgatóság kézben tartja a dolgokat, ugyanis „azok komoly szakemberek”.

A miniszterelnök úgy látja, nagyon jó a kommunikációs rendszer, amellyel összekötötték a helyi szintet a központtal. Megjegyezte, hogy lesz egy nehezebb helyzet csütörtökön a Drávánál, de úgy látja, hogy ezt is kézben tartják az illetékesek.

De figyelj, István, mert a fene tudja, hogy esik-e vagy nem, és ne az legyen, hogy nem tudjuk összehívni a védelmi bizottságot, ha mégis a Vízügyön túlnőne a probléma. Kérlek, legyél rajta

– zárta a beszélgetést Orbán.