Időseket fosztott ki egy székesfehérvári pár, eljárást indult ellenük

2023.08.07. 17:11
Egy 37 éves férfi és egy 34 éves nő ellen indított eljárást a Székesfehérvári Rendőrkapitányság. A páros 2022-ben több székesfehérvári ingatlant is kifosztott, ahova különböző indokokkal jutottak be.

Egy székesfehérvári páros ellen indult büntetőeljárás. Egy soponyai és több székesfehérvári ingatlanba tört be a 37 éves férfi és 34 éves nő – közölte a rendőrség.

A páros módszere az volt, hogy többféle indokkal kértek segítséget idős emberektől, így bejutottak otthonaikba és kifosztották őket. Egy alkalommal például a férfi azt mondta egy jóhiszemű áldozatuknak, hogy párja állapotos, és fontos lenne használnia a mosdót. Így a nő bejutott a lakásba és míg a férfi elterelte a figyelmét, a nőnek alkalma volt eltulajdonítani az idős ember értékeit. 

A rendőrök rengeteg adatot gyűjtöttek, tanúkat hallgattak ki és kamerafelvételeket elemeztek, így viszonylag gyorsan azonosítani tudták az elkövetőket. 

A székesfehérvári nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban továbbították az illetékes ügyészség részére

– írják a police.hu-n.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsokat osztott meg, hogyan legyünk résen ilyen és hozzájuk hasonló csalókkal szemben: 

  • Idegent soha ne engedjen be a lakásba anélkül, hogy jövetele céljáról és személyazonosságának valódiságáról meg nem győződött!
  • A kapu és a lakás ajtaját akkor is tartsa zárva, ha otthon tartózkodik!
  • A lakás bejárati ajtaját lássa el biztonsági lánccal, és azt minden esetben használja!
  • Ne tartson otthon nagyobb összegű készpénzt, gondoskodjon az értékek biztonságos tárolásáról (pl. széf)!
  • Soha ne adjon át pénzt, értékes tárgyat idegennek!
  • Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítse a rendőrséget, vagy hívja a 112-es segélyhívó telefonszámot!