Napsütéssel folytatódik a hét, de a szél sem megy messzire

2023.08.08. 06:09
Kedden sok napsütésre, melegebb időre számíthatunk, de a szél ereje még megbolondíthatja a hét második napját. Esőre csak elszórtan számíthatunk, többnyire tiszta idő várható.

Folyamatosan felszakadozik a felhőzet kedd hajnalra, és csak elszórtan fordulhat elő csapadék. Az északkeleti és délnyugati régiókban alakulhat ki köd, de ezeken a területeken is csupán foltokban – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hajnali órákban a hőmérséklet 9 és 14 fok körül alakul, az északnyugati szél pedig csak az ország középső részén élénkül fel. 

A napközbeni maximumok 20–25 fok között várhatóak, sok napsütéssel, általában kevés gomolyfelhővel. Északon és északkeleten alakulhatnak ki futó záporok, a szél felerősödhet Délnyugat-Dunántúl kivételével mindenhol az országban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint két vármegyére adtak ki figyelmeztetést zivatar miatt. Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

A frontérzékenyek örülhetnek, ugyanis kedden nem várható fronthatás. Azonban a megszokottnál hűvösebb idő okozhat fejfájást vagy nyugtalanságot. A hűvös hajnal nem kedvez majd a kopásos eredetű ízületi panasszal küzdőknek – figyelmeztet az Időkép.

A magas napi hőingás miatt, leginkább a délelőtti órákban keringési és vérnyomásproblémák is felüthetik a fejüket. 

Képernyőkép 2023-08-07 211958.png

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras