Lefejelt egy rendőrt, majd a kutyáját is ráuszította a részeg sofőr

2023.08.08. 14:03
A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki egy közúti ellenőrzés során lefejelte a vele szemben intézkedő egyik rendőrt, majd a kutyáját a rendőrökre uszította.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei augusztus 3-án a 26-os főúton ellenőriztek egy férfit, akiről kiderült, hogy részegen vezette autóját. A rendőrök közölték vele, hogy ittas vezetés miatt elviszik a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra, ezért arra kérték, hogy a gépkocsiját zárja be és az indítókulcsot vegye magához. 

A férfi ekkor a bal első ajtón keresztül behajolt a gépkocsiba, mintha eleget tenne a rendőrök felszólításának, majd hirtelen felegyenesedett, és lefejelte az egyik – őt közelről biztosító – rendőrt.

Azügyészség közleménye szerint miközben a rendőr hátrébb lépett, a férfi magához hívta nagy testű kutyáját a kocsijából, és az állatot – pórázon fogva – a rendőrökre uszította. A rendőrök erre hátrálni kezdtek, majd könnyfakasztó gázt alkalmaztak a férfival szemben .

A támadó férfi közölte, hogy a továbbiakban együttműködik a rendőrökkel, felszólításukra a kutyát a gépkocsiban elhelyezte. Ennek ellenére ismét agresszívvá vált, 

a rendőröket verekedésre hívta ki és kihívó módon feléjük indult.

A rendőrök a férfival szemben ismételten könnygázt alkalmaztak, amely segítségével sikeresen megbilincselték, és előállították a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra.