Akciófilmbe illő jelenetek egy dohánybolt előtt, ahol balta, pajszer, gáz-riasztó fegyver is előkerült

2023.08.11. 12:09
A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy anya és fia ellen, akik egy eldurvult családi vitában bántalmazták egyik családtagjukat. A sértett életveszélyes állapotba került az eset után.

A vádirat szerint a család korábban jóban volt lányuk élettársával, aki az ügy sértettje. De „egy anyagi természetű vita” miatt a kapcsolat 2021 nyarára megromlott. Ezután az anya és a férje fenyegetni kezdte a lányukat és párját – közölte az ügyészség.

betort-ablaku-gepkocsi
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A béke jegyében végül 2021. szeptember 7-ére a szülők találkozót beszéltek meg egy, a Nagykátai járásban található település dohányboltja elé a lányukkal, aki oda nem egyedül ment. Vele egy autóban érkezett a sértett, valamint két kiskorú gyermekük és két ismerősük is.

Miután a szülők is megérkeztek a helyszínre, az apa rögtön egy baseballütő-szerűséggel, ami szerszámnyélből készült, a kezében szállt ki az autójukból, és a sértett felé indult.

Erre a sértettnek a vele lévő ismerőse önvédelmi célból átadta gáz-riasztó fegyverét. Az apa akkor már a sértett közvetlen közelébe ért, és még mielőtt használhatta volna a fegyvert, bántalmazni kezdte a szerszámnyéllel.

Ennek ellenére a megtámadott férfi kétszer el tudta sütni a pisztolyt, de az a támadás megtöréséhez nem volt elég.

Időközben ugyanis az anya egy pajszert vett magához az autójukból, és azzal a sértetthez rohanva őt hátulról fejen ütötte.

A sértett újra elsütötte kétszer a riasztófegyvert, akkor a gáz hatására az apa és az anya is a földre estek, de a nő még eldobta a pajszert a sértett felé, ami őt a lábán találta el. De még nincs vége a történetnek, ugyanis telefonon a helyszínre hívták a szülők a fiukat, míg a sértett élettársa, aki egyben az elkövetők lánya, a segélyhívón tett bejelentést az eseményekről.

És jött a fordulat

Viszont a fiú hamarabb a helyszínre ért, és nem is húzta az időt, a kezében tartott baltával bedobta annak a gépkocsinak a hátsó ablakát, amivel a sértett a helyszínre érkezett.

Azonban a jármű hátsó ülésén ült a sértett két kiskorú gyermeke. Emiatt újra fellángolt az összetűzés a felek között, aminek az eredményeként az anya, az apa és a fiuk együtt bántalmazták kézzel, és azzal, ami a kezük ügyébe akadt, a sértettet, a többi résztvevő pedig a dulakodó feleket igyekezett szétválasztani.

Ez pedig azzal járt, hogy a sértett által használt autó másik ablakát is betörték, de az elkövetők járművének szélvédőjét is. Végül a sértett elveszítette az eszméletét, akibe még azután is belerúgtak néhányszor, majd békén hagyták.

A sértett több sérülést szenvedett a bántalmazás során, amelyek következtében életveszélyes állapotba került. A súlyosabb következmények elmaradása részben védekezésének, részben pedig csak a szerencsének volt köszönhető. 

A Pest Vármegyei Főügyészség az anyát és a fiát emberölés bűntettének kísérletével vádolta meg. Az elkövetők közül az apa időközben – a büntetőeljárás során – elhunyt.