Újabb részletek derültek ki a balett-táncos esetéről, aki leugrott a Margit hídról

2023.08.13. 06:31
A Magyar Állami Operaház egyik balett-táncosa pénteken ugrott le a Margit hídról. Kiderült, mentális okokra hivatkozva fel akart mondani a héten.

Mint arról szombaton beszámoltunk, a Magyar Állami Operaház egyik balett-táncosa pénteken levetette magát a Margit hídról. A férfit a mentő életveszélyes állapotban szállította kórházba.

Az Index információi szerint három barátja is vele volt, mikor a híd közepén, a Margit-sziget bejáratánál a férfi minden előjel nélkül fent termett a korláton, majd a mélybe vetette magát.

Az is kiderült, hogy a balett-táncos szerdán mentális okokra hivatkozva fel akart mondani.

Valószínűleg szakítottak a párjával, mivel az visszautazott Oroszországba. Többen marasztalták, viszont semmilyen támogatást nem kapott.

Vasárnap reggel tájékoztatta a történtekről Solymosi Tamás balettigazgató az Operaház társulatát. Mindenkit megviselt az eset, a művészek borzalmas lelkiállapotban vannak, mégsem engedték haza őket a próbákról. Ilyen állapotban nagyon veszélyes táncolni, próbálni, és ennek meg is lett az eredménye, ugyanis – úgy tudjuk  egyikük, aki épp egy címszerepre készült, le is sérült.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 06-1-116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.