Fokozódik a hőség, nagy melegre kell felkészülni

2023.08.15. 05:56
Kedden országszerte napos idő várható, esetleg a keleti országrészekben fordulhat elő futó zápor, zivatar. A déli-délkeleti szél néhol élénk, erős lesz. A legmagasabb hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Kedden napos idő várható, azonban a délutáni órákban a Dunától keletre gomolyfelhők jelenhetnek meg az égen. Az ország délkeleti, valamint némely keleti és déli régióiban futó záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

A déli-délkeleti szelet a Dunántúl egyes részein élénk lökések kísérhetik, máshol csak elvétve számíthatunk élénk szélre. Az Időkép szerint kora reggelre helyenként pára, köd képződhet.

Hajnalban 11–18,

délután 30–35 fok körül alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden nem várható veszélyes időjárási jelenség.

Kánikulára kell készülni

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint napközben nem várható fronthatás, azonban a meleg időjárás miatt fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság és rosszullét is előfordulhat.

Hajnalban a hűvösebb tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, majd a délelőtti órákban történő intenzív melegedés hatására vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok is előfordulhatnak.

Este délkeleten gyenge hidegfronti hatás is érvényesülhet, mely miatt felerősödhetnek a görcsös panaszok, fokozódhat a fejfájás. Napközben 10 és 16 óra között az UV-sugárzás nagyon erős lesz, ezért figyeljünk bőrünk fokozott védelmére!

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras