Majdnem halálra éheztette kutyáját egy hajdúszoboszlói férfi, felfüggesztett börtönbüntetést kaphat

2023.08.16. 07:35
Kegyetlen körülmények között tartotta kutyáját egy hajdúszoboszlói gazda. Az állat kis híján elpusztult, miután alig kapott enni- és innivalót. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért az állatkínzóra.

Egy földbe vert vascsőhöz kötve tartotta kutyáját egy gazda, aki az állatnak alig adott enni- és innivalót. A rendőrség egy állatorvos kíséretében érkezett a hajdúszoboszlói ingatlanhoz. A szakember megállapította, a kutya rendkívül legyengült.

Szűcs Erika, a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség szóvivője az ATV-nek elmondta,

az ingatlanról az állatot elvitték, orvosi ellátására került sor, stabilizálták az állapotát, feltáplálták, majd ezt követően néhány hét elteltével örökbe adták. Az állat nem kerülhetett vissza a gazdájához. Az elkövető bánásmódja, magatartása különös szenvedést okozott a kutyájának

– mondta a szóvivő.

Edelényi Bernadett állatvédő arról is beszélt, sok állat pusztul el a rossz bánásmód miatt, ugyanis tapasztalatai szerint a szomszédok gyakran nem mernek szólni az állatkínzó gazdáknak. 

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kezdeményezte a gazda ellen.

,,Az, hogy végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés esetén mennyi a próbaidő tartama, azt természetesen a bíróság határozza meg” – közölte Lakatos Olivér ügyvéd.