Krízisalapot hozott létre Iványi Gábor, hogy fizetni tudja dolgozóit

2023.08.17. 07:10
Krízisalapot hoztak létre az Iványi Gábor lelkész vezette Oltalom Karitatív Egyesületnél, mert állítólag nincs pénzük a dolgozóik fizetésére. Az adóhatóság kamat- és egyéb tartozásai miatt vont el 175 millió forintot a szervezettől.

Mint korábban írtunk róla, Iványi Gábor egyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség több mint félmilliárd forintos adósságot halmozott fel, és ezzel a csőd szélére került.

A lelkész az RTL Híradónak azt mondta, országszerte közel ezer dolgozó fizetése került veszélybe a Oltalom Karitatív Egyesületnél. A krízisalap létrehozásával a dolgozók bérének rendezésére gyűjt pénzt az egyesület. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség külön erre a célra létrehozott számlaszámára várják az adományokat.

A folyó hónapi fizetés elmaradásának kompenzálására most ingyenebédet kapnak a dolgozók, akiknek napi munkája a rászorulók kiszolgálása, étellel való ellátása.

A Belügyminisztérium azt közölte az RTL Híradó megkeresésére, hogy ha az Oltalom Karitatív Egyesület nem tudja tovább fenntartani bentlakásos ellátásait, akkor a területileg illetékes önkormányzat, illetve az állam köteles gondoskodni a rászoruló ellátottakról.