Eltörték a rendőrök egy balhézó milliárdos karját a Sziget Fesztiválon

2023.08.17. 06:47
Viselkedése miatt kidobták a Szigetről a balhézó milliárdost, aki kifelé menet a K-hídon került szóváltásba emiatt a rendőrökkel. A férfi feljelentéssel fenyegette meg őket is, nem volt hajlandó igazolni magát, amiért megpróbálták előállítani, ám a többszöri felszólítás ellenére is ellenszegült. A rendőrök végül testi kényszert alkalmaztak, aminek egy hangos reccsenés lett a vége.

A Blikk értesülései szerint befolyásos, kormányközeli rokonsággal rendelkező, milliárdos vállalkozó az a férfi, akinek a Sziget Fesztivál bejáratánál, a K-híd közelében vasárnap hajnalban egy rendőri intézkedés közben eltörték a karját.

A férfi a lap szerint ellenszegült, feljelentéssel fenyegette a rendőröket, ügyvédi ismeretségével, rokoni kapcsolataival fenyegetőzött, és megtagadta személyazonosságának igazolását. A portál úgy tudja, a férfi erősen ittas volt, kötekedett, sokak szórakozását zavarta a viselkedése, ezért dobták ki a Szigetről a biztonsági őrök, a rendezvény területén szolgálatot teljesítő rendőrök pedig ellenőrizték és biztosították a kitiltás jogszerűségét.

„A Sziget Fesztivál biztosítási feladataiban részt vevő rendőreihez 2023. augusztus 13-án 0 óra 35 perckor ment oda egy férfi, aki feljelentést akart tenni a biztonsági őrök ellen, mert azok szerinte indokolatlanul távolították el a rendezvényről. A férfi korábban megszegte a rendezvény viselkedésre vonatkozó előírásait, és nem volt hajlandó távozni. A rendőrök közölték a férfival, hogy panaszt a biztonsági cég vezetőjénél, míg feljelentést a közeli óbudai kapitányságon tehet. A férfi ezt sérelmezte, és azt mondta, feljelenti a rendőröket is. Ilyen esetben a rendőröket írásos jelentési kötelezettség terheli, ezért szükségessé vált a férfi személyazonosságának megállapítása” – idézi a lap a rendőrségtől kapott tájékoztatást a történtekről.

A férfi többszöri felszólítás ellenére sem igazolta magát, ezért a rendőrök közölték vele, hogy előállítják. A férfi a jogszerű intézkedéssel szemben ellenszegült, ezért a rendőrök a felszólításokat követően testi kényszert alkalmaztak, megbilincselték, előállították és igazolás megtagadása miatt szabálysértési feljelentést tettek ellene. A férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Az előállított karfájdalomra panaszkodott, ezért mentőt hívtak hozzá, akik további vizsgálat céljából kórházba vitték

– áll a közleményben. Hozzátették, hogy az esettel kapcsolatos parancsnoki kivizsgálás az intézkedést jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak minősítette. A BRFK értesítette az ügyészséget is.

A Blikk továbbá úgy tudja, az intézkedésben részt vevő járőrök attól tartanak, hogy a valós politikai kapcsolatokkal és befolyással rendelkező vállalkozó minden követ megmozgat majd, hogy a jogosnak ítélt intézkedésük elbírálását megváltoztassa.