Két rekord is született az országos vízipisztolycsatában

2023.08.19. 21:11
Sikerült a rekordállítás, sőt rekorddöntés is lett a Magyar Fürdőszövetség által szervezett akcióban, az országos vízipisztolycsatában. Az augusztus 19-re meghirdetett programhoz a fürdőszövetség 37 tagfürdője csatlakozott, országszerte kerekítve összesen nagyjából 5900 fürdővendég vett részt rajta. Ezzel két új rekord is született a helyszínek számát és a résztvevők számát illetően.

A Magyar Fürdőszövetség ez évben új nyári strandattrakciót indított. Lényege, hogy egy előre bejelentett időpontban egyszerre több ezren vehettek részt egy vízipisztolycsatában. Az ország minden égtájáról jelentkeztek fürdők a kezdeményezéshez.

A kihívás és egyben újdonság az volt, hogy egy időben több helyen, összesen 37 fürdőben, strandon folyt vízipisztolycsata, a helyszíneket a 21. századi technika segítségével, online módon összekapcsolva – derült ki a Magyar Fürdőszövetség közleményéből.

Az időjárás ellenére augusztus 19-én új magyar rekordok születtek a Magyar Fürdőszövetség tagjainak összefogásával.

  1. Rekordot állítottak fel a helyszínek számát tekintve, 14 órától – 15 percen át – vízipisztolycsata folyt országszerte 37 helyszínen. (Eddig ez egy-egy önálló helyszínen történt.)
  2. Új rekord született a Magyarországon egy időben legtöbben vízipisztolycsatát játszó fürdőzők száma tekintetében: kerekítve összesen 5900 fő (a hitelesítési jegyzőkönyv szerinti +/-10 százalék hibahatárral).
  3. Egyúttal pedig a rekorddöntés is sikerült az egy helyszínen vízipisztolycsatát játszók számát tekintve. Túlszárnyalva a szigetvári fürdő eddigi rekordját, a mostani új rekord kerekítve 1200 fő.

Helyszíne a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdő. A rekordokat a Magyar Rekord Egyesület irányította és hitelesítette, minden egyes helyszínt online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal összekötve. A fürdőszövetség szervezőközpontja a budapesti Palatinus strandról koordinálta a nagyszabású vízipisztolycsata-akciót.