Kétméteres kígyót talált egy zuglói férfi a kerti kanapéjában

2023.08.22. 19:55
Nagyon meglepődött az a zuglói férfi, aki a kanapéja ágyneműtartójában talált egy kígyót. A kétméteres kígyó nagyon megijesztette a férfit, majd a rendőrök sem tudták, mit kezdjenek vele. Végül egy állatbefogó magával vitte a hüllőt.

A férfi zuglói otthonánál festés volt. Éppen valamit elő akart venni a kerti kanapé ágyneműtartójából, amikor is szembe találta magát a kígyóval.  

Szükségem volt egy-két holmira, úgyhogy felnyitottam az ágyat, azt hittem, infarktust kapok, amikor megláttam az állatot. Hatalmas volt, körülbelül két méter hosszú, ott feküdt az ágyneműtartóban

– fogalmazott a férfi a Blikknek.

A férfi először egy állatbefogót keresett meg, de ő csak pénzért lett volna hajlandó kimenni és elvinni az állatot, ekkor a 112-t hívta. Ki is érkezett két rendőr, akik ránéztek a hüllőre, majd inkább egy másik állatbefogót hívtak. A férfi szerint a másik befogó 

úgy kapta ki a kígyót az ágyból, mintha a tejet venné le a boltban az alsó polcról.

Mint kiderült, a szakember azért volt ilyen bátor, mert felismerte a jeleit annak, hogy a kígyó – amelyet egy boa constrictorként azonosított – emberekhez volt szokva. Ezt követően az egyik rendőr is meg merte már fogni az állatot.

Vélhetően egy terráriumból szökhetett meg, de a gazdája egyelőre nem jelentkezett a kígyót megtaláló férfi felhívására. Pedig a Blikk szerint nincs szükség az állat tartásához engedélyre, így büntetés sem vár a tulajdonosra.