Szabad az út a Jobbik népszavazási kezdeményezése előtt

2023.08.24. 18:37
A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hitelesítette dr. Lukács László György, a Jobbik – Konzervatívok frakcióvezetőjének népszavazási kezdeményezését, amely a kötelező 5 ezer forintos kereskedelmi és iparkamarai hozzájárulás eltörléséről szól – közölte lapunknak elküldött közleményében a Jobbik – Konzervatívok.

Az NVB csütörtöki döntése értelmében elindulhat az aláírásgyűjtés az 5 ezer forintos éves kötelező kamarai hozzájárulás eltörléséért.

„Ez a döntés lehetőséget biztosít arra, hogy végre meg lehessen szüntetni a Parragh László-féle kamarának fizetendő éves lehúzást, amelyért amúgy sem kapnak semmilyen segítséget cserébe a vállalkozások” – olvasható a közleményben.

A Jobbik – Konzervatívok tehát azt kívánja elérni, hogy az orvosok kötelező kamarai tagsági díjának februári eltörlése után a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 5 ezer forintos, kötelezően fizetendő hozzájárulását is töröljék el, ugyanis a szervezet „együttműködik a kormánnyal a nemzetgazdaság fejlesztésében és a magyar emberek életminőségének növelésében”.

„A Jobbik – Konzervatívok mindig is a legkisebb vállalkozások pártján állt, és ezután is nekik fog segíteni azzal, hogy megszervezzük a népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtést, amelybe a lehető legtöbb szereplőt és vállalkozást is be fogunk vonni az ügy sikeressége érdekében” – írja a párt közleményében.