A pártelnök kérésére mondott le tisztségéről a Jobbikban Szabó Gábor

2023.08.24. 16:38
Gyöngyösi Márton, a Jobbik – Konzervatívok elnöke és európai parlamenti képviselője arra kérte Szabó Gábort, a párt választmányi elnökét, hogy mondjon le az elnökségéről.

A Jobbik – Konzervatívok sajtóközleménye szerint Gyöngyösi Márton megkérte Szabó Gábort, mondjon le a párt országos választmányának elnökségéről.

Gyöngyösi azzal indokolta a kérést, hogy szerinte ő és Szabó eltérően ítélik meg a Jobbik elmúlt egy évben véghez vitt politikáját, valamint az előttük álló önkormányzati választáson történő megmérettetés mikéntjét is.

Szabó Gábor eleget tett a kérésnek, és augusztus 24-i hatállyal távozik az országos választmány éléről.

Ezúton is szeretném megköszönni Szabó Gábornak a bölcs és önzetlen, a jobbikos közösség tagjához méltó döntését, amellyel saját elképzelésein felülemelkedve közösségünk stabilitását tette az első helyre. Tapasztalataira a Jobbik – Konzervatívok közössége természetesen továbbra is számítani fog

– kommentálta a döntést Gyöngyösi Márton.

Szabó Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom megalakításában alapító tagként vett részt, majd a párt elnöksége pártigazgatónak is megválasztotta.

2009-ben a Jobbik európai parlamenti választási kampányának országos kampányfőnöki teendőit látta el. A 2010-es országgyűlési választásokon irányította a Jobbik választási kampányát, emellett egyéni jelöltként is indult, végül országos listán szerzett mandátumot. A 2022-es választáson a közös ellenzéki lista 45. helyén szerepelt.