Egymillió forintos aranyhalat fogott a magyar horgászvilágbajnok a SZIN-en

2023.08.28. 19:29
Egymillió forint értékű aranyhalat fogott Smányi Szabolcs kétszeres utánpótlás-csapatvilágbajnok horgász az idei Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN). A kincset érő hal három év után akadt horogra.

A kétszeres utánpótlás-csapatvilágbajnok, egyszeres egyéni vb-bronzérmes magyar versenyhorgásznak, Smányi Szabolcsnak sikerült kifognia az egymillió forintot érő aranyhalat az 55. Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN) – írja a Pecaverzum.

Mint írják, a fesztiválozóknak lehetőségük volt egy alkalommal, 60 perces összefüggő horgászatra, és a várható nyeremény pedig nem kevesebb volt, mint egymillió magyar forint. A játék augusztus 26-án, szombaton 19 óráig tartott, és a SZIN Facebook-oldalán megjelentek szerint sikerült is horogra csalni az egyedi azonosítóval ellátott aranyhalat, így gazdára talált a fődíj.

A kincset érő hal három év után akadt horogra.

Apukám által már egészen kis korom óta az életem része a horgászat. Ahogy mindenki, úgy én is a spiccbotozás rejtelmeit próbáltam először megtanulni, majd később, amikor kezembe vehettem az első rakós botomat, egyből szerelem lett. Körülbelül 10 éves koromban kezdhettem a versenyzést, és már rögtön az elsőt sikerült megnyernem a gyerek kategóriában. Ez a versenyláz azóta is kitart, és megpróbálom mindig a maximumot kihozni az adott szituációból

– nyilatkozta csapatának, a Maros Mixnek az oldalán.