Az autópálya mellé vizelt egy férfi, miközben haladt a forgalom

2023.08.28. 20:12
Nem mindennapi felvételt rögzített a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. forgalomfigyelő kamerája az M1-es autópályán.

Ritkán látott jelenetről közölt felvételt a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a közösségi oldalán. A felvételen az látható, ahogyan egy férfi 2023. augusztus 15-én az M1-es autópályán kiszáll egy járműből, és a belső sávból sétál át a leállósáv melletti szalagkorláton túlra. Majd miután az út melletti bokorban „könnyít magán”, visszasétál az autóba, miközben a forgalom haladt az autópályán.

A jármű, amelyből a férfi kiszállt, a belső sávban várakozott, ezzel feltartva a forgalmat. Az autópályán a gyalogosan való közlekedés is tilos, így a szituáció balesetveszélyesnek minősíthető. Az MKIF bejegyzésében írta, hogy „ezek mellett egy-két szokásos, leállósávon közlekedő gyöngyszem is akad a videóban”.

A társaság felhívta arra a figyelmet, hogy az autópályát senki se használja nyilvános mosdóként. „Nem véletlenül vannak kialakítva pihenőhelyek, ahol nyugodt, védett körülmények között van lehetőség a megállásra, pihenésre” – szerepel a posztjukban.