Újabb részletek derültek ki az újbudai gyilkosságról

2023.08.28. 09:14
Felvágta neje ereit, majd magával is végezni akart egy 78 éves férfi Újbudán. A szomszédok szerint az idős pár mindkét tagja nagyon beteg volt, ezért már hónapokkal ezelőtt eltervezték a közös öngyilkosságot, mert nem akartak kórházba kerülni.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, a budapesti XI. Kerületi Rendőrkapitányság rendőreit egy XI. kerületi társasház egyik lakásához hívták ki pénteken. A rendőrök a helyszínre érve egy halott nőt és egy vérző férfit találtak. A mentők a sérült férfit kórházba szállították, valamint emberölés gyanúja miatt eljárást indítottak ellene.

Most azonban újabb részletek derültek ki az esettel kapcsolatban a Tények információi szerint.

A házaspár ugyanis hónapokkal ezelőtt megbeszélte, hogy augusztus végén közösen véget vetnek életüknek.

A szomszédok elmondása szerint súlyos betegek voltak, nagy fájdalommal éltek, de nem akartak kórházba kerülni, és ott méltatlan körülmények között meghalni, ezért hozták meg ezt a döntést.

Kiderült az is, hogy valószínűleg az idős nő nem tudott ártani magának, mivel nehezen tudott mozogni, ezért férje vágta fel ereit a fürdőkádban, majd miután megölte feleségét, saját magával is végezni akart, de túlélte az öngyilkossági kísérletet.

Őt a kórházban emberölés miatt hallgatták ki.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között. Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu