Indulás előtt törölték a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járatát

2023.08.29. 10:23
Hétfő éjjel érkeztek volna Rómából Budapestre a Wizz Air utasai, azonban az olasz légiirányítás hibája miatt azóta sem térhettek haza. A légitársaság közölte, a Rómában rekedt utasok kedd délután indulhatnak haza.

Egy repülőnyi ember ragadt Róma Fiumicino repterén, mert nem sokkal az indulás előtt törölték a Wizz Air Budapestre tartó járatát – írta a hvg.hu egy érintett utas beszámolója alapján. Az utas szerint a reptéren káosz alakult ki, az emberek a pultnál tolongtak.

A portál közölte, a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér oldalán is kiírták, hogy a Rómából eredetileg 22.45-kor érkező W62342-es járatot törölték.

Az Index megkeresésére a Wizz Air közölte, „az olasz légiirányítás egy technikai meghibásodás miatt részlegesen leállt és így jelentősen csökkent a kapacitása. Ez a fennakadás az összes Olaszországba járatot üzemeltető légitársaságot egységesen érinti. A fentiek miatt a Wizz Air kénytelen volt az augusztus 28-i Róma–Budapest-járatát átütemezni augusztus 29-re” – írta a légitársaság. Hozzátették,

az augusztus 29-re átütemezett Budapest–Róma-járat várhatóan 12.50-kor száll fel, a visszafelé tartó gép pedig előreláthatólag 15.10-kor hozza haza az utasokat.

Mint írták, az olasz légtér irányításáért felelős szervek folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán. „A Wizz Air ezúton is elnézést kér az érintettektől a kellemetlenségekért” – közölték lapunkkal, hozzátéve, hogy a hiba rajtuk kívül álló tényezők miatt alakult ki.

A Wizz Air az érintett, a légitársaságnál közvetlenül repülőjegyet vásárló utasokat folyamatosan tájékoztatja SMS-ben és e-mailben a legfrissebb információkról. Amennyiben az utasok repülőjegyüket egy utazási irodán vagy online jegyközvetítőn keresztül vásárolták, javasolják, hogy forduljanak hozzájuk további információkért.