Részegen vezetett egy buszvezető Debrecenben, megsérült egy utas

2023.08.29. 12:56
A Debreceni Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat egy buszvezetővel szemben, aki belehajtott egy előtte álló autóba, ami miatt egy buszon utazó idős nő megsérült.

A buszsofőr 2022. december 5-én délután egy távolsági autóbuszt vezetett Debrecenben, négy utast szállítva. A járművezetés megkezdése előtt a férfi szeszes italt fogyasztott, így amikor egy útkereszteződéshez ért, nem tartott elegendő követési távolságot az előtte haladó autótól, és nekiütközött a lassító személyautó hátuljának, amely a lökés hatására nekiütközött az előtte szintén lassítva haladó kisbusz hátsó részének.

busz
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A baleset következtében az autóbuszon kapaszkodva álló és leszállni készülő idős asszony elesett, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett

– írta az ügyészség. A Debreceni Rendőrkapitányság megállapította, hogy az autóbusz vezetője ittasan ült kormány mögé, és emellett több közlekedési szabályt is megszegett.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő elkövetőt súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.