Nem találnak oda a tűzhöz a tűzoltók, rá kellett pirítani a gárdonyi önkormányzatra

2023.08.29. 14:30
Pótolni kell a hiányzó házszám- és utcanévtáblákat Gádronyban, hogy a tűzoltóknak ne kelljen keresgélniük az adott címet, ahová riasztják őket. A házszámtáblát az ingatlantulajdonosnak kell beszereznie, míg az utcanévtáblákért az önkormányzat kezeskedik.

A Gárdonyba riasztott katasztrófavédelmi szakemberek sok esetben értékes időt vesztegetnek azzal, hogy a táblák hiányában keresgélniük kell azt adott helyszíneket.

A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a probléma orvoslása céljából felkereste Gárdony önkormányzatát. Arra hívták fel a hivatal figyelmét, hogy a házszám- és utcanévtáblák vagy pontatlanul vannak kihelyezve vagy pedig egyáltalán sehogy – számolt be a Fejér vármegyei hírportál.

A megkeresés eredményeként Gárdony közleményben hívta fel a lakosság figyelmét arra, hogy helyezzék ki házaik utcafronti kerítésére, vagy a ház falára az ingatlan házszámát feltüntető táblát.

Mint a Feol.hu megjegyzi, a közterületek elnevezéséről, valamint az elnevezésük megváltoztatására irányuló kezdeményezés és a házszám megállapítás szabályairól” szóló 3/2015. (II.26.) rendelet egyébként elő is írja, hogy ezek a táblák megfelelő állapotban kint legyenek.