Egymilliós dupla bónusszal keres embert a BKV

2023.08.30. 16:28
Bruttó 500–500 ezer forintot fizet a BKV a 2023. október 31-ig jelentkező képzett autóbusz- és trolibuszvezetőknek és az őket ajánló BKV-s kollégáknak is. Ha hat hónap múlva is a BKV-nál dolgoznak főállásban, megkapják a bruttó fél millió forintos bónuszt – derült ki közleményükből.

Az Európában problémákat okozó autóbuszvezető-hiányra reagálva extra juttatásokat ajánlott a BKV nyári toborzó kampányában.

Társaságunk a meglévő járművezetők lojalitását és hűségét honorálta a bruttó 500 ezer forintos ajánlási díjjal

– olvasható a közleményben.

A bruttó félmilliós belépési bónusszal pedig a szakmában már jártas, képzett autóbusz- és trolibuszvezetőket ösztönözte arra, hogy váltsanak. A kampány szerintük sikeres volt, ugyanis idén nyáron csaknem 40 képzett, tapasztalt járművezető állt szolgálatba a BKV öt buszgarázsában.

A társaság ezért úgy döntött, hogy ősszel is folytatja a dupla bónuszos toborzókampányt:

október 31-ig továbbra is bruttó 500-500 ezer forint bónuszt fizet mind az új belépőnek, mind az őt ajánló BKV-s munkatársnak, amennyiben mindketten fél év múlva is a BKV-nál dolgoznak főállásban. Azokat várjuk, akiknek van D kategóriájú jogosítványuk és GKI igazolványuk, vagy »TR« kategóriájú jogosítványuk. Ösztönözzük – többek között – azokat, akiknek a turisztikai szezon végével megszűnt vagy kevesebb lett a munkájuk, tegyenek egy próbát és váltsanak BKV-ra

– írták.

A BKV csaknem 2000 autóbusz-vezetőt és 280 trolibuszvezetőt foglalkoztat. A pályaelhagyók, a külföldön munkát vállalók, a nyugdíjba vonulók lemorzsolódása, valamint a szolgáltatás bővítése miatt a társaságnak akár 70-80 buszvezető alkalmazására nyílik lehetősége a közeljövőben.

A BKV-nál az autóbusz- és trolibuszvezetők átlagos bruttó keresete 730 000 forint.   • Tippek
  • Hitelkártya