Szijjártó Péter sztorizott: A Balatonban tudta meg, hogy épül a BMW-gyár

2023.08.30. 15:25
Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter a Facebook-oldalára töltött fel egy videót, amelyben elmeséli, hogyan tudta meg, hogy a debreceni akkumulátorgyár Debrecenben épül meg.

Szijjártó Péter a Debreceni Ipari Parkban járt, ahol többek között beszédet is mondott, de a Facebook-oldalára feltöltött videó szerint kicsit sztorizott is a vendégekkel.

Elmesélte, éppen nyaralni volt Balatongyörökön, amikor megtudta, hogy a Nemzeti Befektetési Ügynökség úgy döntött, Debrecenben épül meg a BMW új gyára, ahol akkumulátorokat is összeszerelnek.

A gyerekekkel Balatongyörökön voltunk. Mondtam a TEK-es kollégának, hogy itt van a telefon, hogyha az Ésik Róbert, az akkori HIPA-főnök hív, akkor azonnal hozza be a vízbe. Gyerekekkel kavirnyáltunk ott bent a vízben, és egyszer csak jött az ember, szegény, ledobva a pólóját, hogy »Miniszter Úr! Miniszter Úr! Csörög a telefon«

– mesélte a magyar külügyminiszter a közönségének, akik ezen jót nevettek.

Majd a gyermekeit egyensúlyozva a gumimatracon, a vízben állva beszélt Ésik Róberttel, amikor megtudta, hogy a választás Debrecenre esett.