Napsütéssel bújik elő az ősz

2023.09.01. 06:06
Sok napsütés lesz pénteken, általában kevés gomolyfelhő várható. A szél többfelé megélénkülhet, de zivatarokra és záporokra leginkább csak az ország északnyugati területein számíthatunk.

Zömmel napsütéses idő, valamint kevés gomoly- és fátyolfelhő várható pénteken, csak a Nyugat-Dunántúlon valószínű az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és néhány futó zápor vagy zivatar. A délire, délnyugatira forduló szél néhol megélénkül. Hajnalra helyenként pára és köd is képződhet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Orvosmeteorológia szerint pénteken nem várható fronthatás, de az ízületi problémák felerősödhetnek a párás, ködös reggelek miatt, továbbá a napi hőingadozás keringési problémákat és vérnyomás-ingadozást okozhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt figyelmeztetést adott ki az alábbi vármegyékre:

  • Győr-Moson-Sopron,
  • Vas.

Szombaton is várhatóan sokat fog sütni a nap, de délután elszórtan kialakulhat egy-egy futó zápor és zivatar – főleg az északi, északkeleti tájakon. A csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között alakulhat – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.