Orbán Viktor beszédének bölcseletei díszítik a felújított csepeli gimnázium falát

2023.09.01. 09:33
Átadták a 22,5 milliárd forintból felújított és kibővített csepeli Jedlik Ányos Gimnázium épületét csütörtökön. Az épület igen impozáns, modern lett, de minden bizonnyal az a fal az ékköve, amelyen a magyar miniszterelnök „törvényei” láthatók.

Kétségkívül hazafiakat nevelnek majd a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban, ugyanis nem kisebb szónoktól származó idézetek díszítik az egyik falat, mint Orbán Viktortól. A falon olyan idézetek szerepelnek, amelyeket Orbán Viktor mondott el az Összetartozás Emlékhelyének avatásán még 2020-ban.

A piros-fehér-zöld szegéllyel körbefuttatott „Magyarország hét törvénye” a következő:

  1. Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse!
  2. Minden magyar gyermek újabb őrhely!
  3. Az igazság erő nélkül keveset ér!
  4. Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni!
  5. Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!
  6. Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs!
  7. Egyetlen magyar sincs egyedül!

Egyébként az új iskolaépület átadásáról több politikus is beszámolt a Facebook-oldalán, például Dömötör Csaba fideszes képviselő és Németh Szilárd rezsibiztos is. Azonban érdekes, hogy bár egyik képekben, a másik videóban számolt be az átadásról, egy dolog közös a két posztban, mégpedig a hét törvény megjelenése.

Az iskolában egyébként  színháztermet, sportcsarnokot, szaktantermeket, könyvtárt és kápolnát is kialakítottak: 760 diák tanulhat, 70 tanár dolgozhat 24 osztályban és 15 ezer négyzetméteren, a legmodernebb körülmények között – közölte a Napi.hu.