Halálos tömegbaleset miatt lezárták az M3-as autópálya egyik oldalát

2023.09.03. 18:19 Módosítva: 2023.09.03. 18:19
Öt autó ütközött össze az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán Gyöngyös térségében vasárnap délután, az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták, nagy a torlódás – közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

Az Útinform honlapján azt írták, hogy a 71-es kilométernél történt baleset miatt már hét kilométeres a torlódás, emiatt azt javasolják, hogy a 78-as jelű Gyöngyös-kelet és az 58-as jelű Hatvan-kelet csomópontok között a 3-as főúton kerüljenek az autósok.

Műszaki mentés céljából a gyöngyösi hivatásos tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére, ahol áramtalanítják a járműveket – írja a katasztrófavédelem.

A mentők is kivonultak a karambolhoz.

Az érintett sztrádaszakaszt teljes szélességében lezárták, nagy a torlódás. A torlódás hossza meghaladta a 10 kilométert.

Frissítés

A balesetben egy személy a helyszínen életét vesztette, és – a jelenlegi adatok alapján – további három személy megsérült – közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

A helyszínelés idejére továbbra is teljes útlezárás van érvényben, a Budapest irányába utazó járműveket a Gyöngyös-Kelet lehajtónál leterelik a pályáról, és a Gyöngyös-Nyugat csomópontnál hajthatnak vissza.