A politikus szerint nincs szó autósüldözésről a Lánchidat illetően

2023.09.03. 15:25
A Lánchíd a haladás szimbólumaként jövőképet közvetít, és szó sincs autósüldözésről – mondta az I. kerület polgármestere, aki hozzátette, tizenkét éve küzd az autómentes Lánchídért.

A Lánchíd a mindenkori haladás szimbólumaként olyan jövőképet közvetít, amely összhangban van Magyarország és Budapest hosszú távú céljaival – hangoztatta Váradiné Naszályi Márta, a Párbeszéd–Zöldek elnökségi tagja, I. kerületi polgármester vasárnap egy online sajtótájékoztatón, amelyen a főváros egyik legfontosabb projektjeként hivatkozott a híd felújítására.

Azt mondta, az elmúlt évtizedek személyautó-központú városfejlesztése azt eredményezte, hogy napi 25 ezer autó ment át a Lánchídon; ezt a terhelést sem a híd nem bírta, sem a híd két oldalán lévő fogadóterek – mondta.

Hozzátette, I. kerületi zöldpolitikusként tizenkét éve küzd azért, hogy a Lánchíd gyalogosbarát, autómentes legyen, 2019 óta polgármesterként tovább támogatva ezt.

Vannak, akik azt gondolják, hogy ez autósüldözés – mondta –, de szerinte nincs erről szó. Úgy fogalmazott:

nincsenek autósok meg nem autósok, közlekedő emberek vannak, akik azt a közlekedési módot választják, amit a főváros kínál számukra.

Úgy vélte, az autómentes Lánchíd előnyei már látszanak, másfélszeresére nőtt a buszos áthaladások száma. Az autómentes Lánchíd teszi lehetővé, hogy mind a két hídfőnél gyalogosbarát és zöldfejlesztési programok valósulhassanak meg – fűzte hozzá Váradiné Naszályi Márta.