Videón a XIII. kerületi lövöldöző elfogása

2023.09.04. 19:56
Hamar megbilincselték a rendőrök azt a férfit, aki fényes nappal lövöldözött Budapesten. A tettes megtalálásában döntő szerepet játszott egy Szimat nevű vizsla, amely szó szerint kiszimatolta, hogy ki a tettes. A rendőri akcióról videó is készült.

Mint arról az Index is írt, hétfő délután egy férfi gázpisztolyból adott le lövést Budapest XIII. kerületében. Az elkövető a Katona József utcán, két parkoló autó között a föld felé lőtt szeptember 4-én 13 óra körül.

A rendőrök a helyszínen elfogták a 24 éves fiatalt, akinél a gázpisztolyt is megtalálták. Az akcióban senki sem sérült meg.

A lövöldöző rendőri kézre kerítésében egy vizsla segített a hatóságoknak,

 az éhes kutyának köszönhetően az elkövetőt hamar megbilincselték.

Az egyik Katona József utcában lévő vendéglátóhelyen kortyoltam a kávémat a kutyám társaságában, amikor egy hatalmas durranásra, lövésre lettünk figyelmesek. Mindenki felkapta a fejét, pár pillanat múlva pedig belépett az ajtón egy kimondottan rezignált kinézetű ember. A Szimat nevű vizslám azonnal a táskájához ugrott, mivel kiderült, hogy egy szál kolbászt tartott benne

– mondta el a Blikknek Körmendi Gábor újságíró, aki szerint a lövöldöző kiléte először nem volt számukra egyértelmű, azonban a kutya szimatolása által egyértelműen észrevehető volt a zsebéből kilógó fegyver.

A pultossal összekacsintva kimentem, és azonnal hívtam a rendőröket. Öt perc múlva a férfi távozott, Szimat pedig a kolbász után indult. Tudtam jól, hogy a zsaruk kiérkezéséig fel kell őt tartanom, ezért elkezdtem vele alkudozni a vizslám érdekében a kolbászára. 3500 forintról indult a licit, a végén már 400-ért is odaadta volna, amikor is hét perccel a bejelentés után megérkeztek a rendőrök

– beszélt a történtekről Körmendi.

A Blikk szerint miután a férfit sokkolóval fenyegették, azonnal feltette a kezét, és eldobta a táskáját. Ezt követően a rendőrök megbilincselték a férfit. A portál információi szerint a lövöldöző azzal magyarázta tettét, hogy összeveszett az apjával.

Az egyenruhások alkoholszondát alkalmaztak a férfinál, ami pozitív eredményt mutatott. A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Elfogták a XIII. kerületi lövöldözőt