18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Borkai elsírta magát, amikor felmerült, hogy fideszes leszámolás áldozata lehet

2023.09.05. 18:59
Közel öt és fél órás életútinterjút készített a Partizán Borkai Zsolt korábbi győri polgármesterrel. Az interjúban többek között szó volt Borkai tornászmúltjáról, a 2019-es jachtozásról, a prostitúcióról, arról, hogy kik állhatnak „az Ördög ügyvédje” blog szivárogtatása mögött, valamint hogy az elmúlt években többször is megpróbálta elérni Orbán Viktort, de nem kapott választ.

Az interjúban felidézik Borkai tornászmúltját, szöuli aranyérmét és sportvezetői karrierjét is, benne a Hosszú Katinka-üggyel és a befuccsolt olimpiai pályázattal.

Az interjúban szó esik a 2019-es esetről is. Mint ismert, nem sokkal az önkormányzati választások előtt derült ki, hogy jachtos szexpartin vett részt győri üzletemberek, többek közt a dörzsölt ügyvédként és kaszinókirályként ismert Rákosfalvy Zoltán társaságában. A botrány után reflektorfénybe kerültek a társaság korrupciógyanús üzletei, a győri polipként ismert vállalkozói kör összefonódásai az önkormányzattal, sőt bizonyos esetekben Borkai családtagjaival.

Az interjúban Gulyás Márton azzal szembesíti Borkait, hogy polgármesterként többször olyan vállalkozókkal hajókázott, akik részben közpénzből gazdagodtak. Továbbá azzal, hogy a fia éveken át havi egymillió forintot kapott egy Rákosfalvyhoz kötődő, offshore-hátterű cégből, aminek nem is volt bevétele. Borkai szerint a fia Győr környékén keresett ipari fejlesztésre alkalmas területeket, de ennél többet nem tud a munkájáról és busás fizetéséről.

Elmondása szerint ez nem az ő dolga. Az Audi-telkekkel és Rákosfalvy-repülővel kapcsolatos kérdéseknél sem értette, miért kéne magyarázkodnia, továbbá azt sem ígérte meg, hogy ha ismét hatalomra jut, rokonai nem fognak többé önkormányzathoz kötődő üzletemberekkel üzletelni.

Azért élhetnek? Tehetnek valamit?

– kérdezte a gyerekeiről.

A prostitúcióról tágabb összefüggésben is szó esik: Borkai szerint nem számít emberkereskedelemnek, ő pedig életében többször fizetett már szexért, de polgármesterként csakis az adriai hajótúrán.

Szóba került, hogy kik állhatnak „az Ördög ügyvédje” blog szivárogtatása mögött, és amikor felmerült, hogy esetleg mégis fideszes leszámolás áldozata lehet, elérzékenyült, és szünetet kért az interjúban. Borkai arról is beszélt, hogy az elmúlt négy évben háromszor próbálta elérni Orbán Viktort, de nem viszonozták a hívásait a Karmelitából.

A teljes interjút ide kattintva tudja megnézni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport