Késő nyárias idővel érkezik a kedd

2023.09.05. 06:10
Kedden országszerte napos idő várható, a déli országrészekben felhős lehet az ég délután, azonban esőre sehol sem kell számítani. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, a napi legmagasabb hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul.

Kedden a napsütésé lesz a főszerep, csak kevés felhő jelenhet meg az égen. A meteorológusok szerint esernyőre nem lesz szükségünk, az országban sehol sem várható csapadék.

Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk széllökések kísérhetik. Hajnalban 7–17, délután 24 és 28 fok között alakul a hőmérséklet – írta az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint kedden veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Nagy lesz a napi hőingás

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint kedden nem várható fronthatás, a hűvös reggelen azonban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

Délelőtt gyorsan melegszik majd az idő, délután már késő nyárias meleg várható, így nagy lesz a napi hőingadozás. Sokaknál alakulhatnak ki keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás.

A szakemberek hangsúlyozzák, a reggeli órákban érdemes rétegesen öltözködni, hogy elkerüljük a megfázást.

Az Időkép szerint szerdán is kitart a napsütés, a déli területek felett lehet némi felhő az égen, de esernyőkre nem lesz szükség. Délután 25–30 fokot mutathatnak majd a hőmérők.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras