Tizennégy év fegyházra enyhítették a korábbi élettársára késsel támadó zalai férfi büntetését

2023.09.05. 18:37
A Pécsi Fellebviteli Főügyészség közölte, tizenhétről tizennégy év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre enyhítette jogerősen a kedden ülésező Pécsi Ítélőtábla annak a zalai férfinak a büntetését, aki késsel támadt korábbi élettársára és annak barátjára két éve nyáron.

A vádhatóság azt írta, a vádlottnak 2020-ban romlott meg a viszonya volt élettársával, mert a nő egy másik férfival került érzelmi kapcsolatba. Ezt a férfi nem tudta feldolgozni, hónapokon át igyekezett kapcsolatukat helyreállítani, ám a nő erre nem volt nyitott.

A vádlott 2021 júliusában egy éjszaka a nő házához ment, ahol meglátta az új barát gépkocsiját.

Hazament, egy konyhakést vett magához, majd éjfél után visszatért.

A ház bejárati ajtaját berúgva a hálószobába rontott, ahol korábbi élettársának barátjával dulakodni kezdett, miközben késsel többször megszúrta a férfit. Ezt követően a szomszéd házba menekülő nő után indult, akit többször megütött, s azzal fenyegette, hogy megöli.

A nő és barátja végül együttes erővel földre szorították a vádlottat az időközben értesített rendőrök helyszínre érkezéséig.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat – a váddal egyezően – több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt mondta ki bűnösnek, amiért tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte.

A védelem enyhítés iránt benyújtott fellebbezése folytán eljáró Pécsi Ítélőtábla kedden a vádlott büntetését tizennégy év fegyházra enyhítette.

Az ítélet jogerős.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.