Akkora szörnyet fogtak Tokajnál, hogy nem fért be az autóba

2023.09.10. 06:11
Akkora harcsát fogott ki a Bodrog-folyóból egy horgász, mellyel jó eséllyel országos rekordot is dönthetett. A gigantikus hal nem fért be a horgász autójába, így terepjárót kellett a helyszínre hívni, hogy hazavihesse a zsákmányt.

T. Gergő március 27-én fogta ki az impozáns méretű harcsát Tokaj környékén. A horgász csak a napokban, barátai unszolására osztotta meg történetét és a halról készült fotókat a Pecaverzummal.

bodrog-harcsa-nyio
Fotó: Pecaverzum

Mivel az állat pontos tömegének meghatározására nem állt rendelkezésre megfelelő mérőeszköz, így csak a horgászok becslésére lehet hagyatkozni.

Eszerint a harcsa súlya több, mint 120 kilogramm.

A hivatalos országos rekordot Kovács Gábor tartja, aki 2010. május 10-én fogott ki egy 113 kilogrammos, 230 centiméteres harcsát a Töröcskei-tónál. Ha Gergő pontosan lemérte volna a bodrogi harcsát, és hitelesíttette volna azt a Mohosszal, minden bizonnyal elnyerte volna az első helyet.

A három és fél órán keresztül fárasztott hal szája Gergő elmondása szerint akkora volt, hogy „egy focilabda gond nélkül bezuhant volna rajta a gyomrába”.

A 256 centiméter hosszú harcsa nem is fért be a horgász autójába, így hívnia kellett egy terepjárót, hogy hazavihesse. A hal feldolgozása után mintegy 80 kilogramm filét kaptak.