Több ezren látták a kommandósok akcióját a fővárosi Orczy parkban

2023.09.12. 20:31
A magyar börtöndolgozók Szent Adorján napot ünnepeltek a hétvégén.

Magyarországon csaknem kilencezren dolgoznak a büntetés-végrehajtási szervezetnél, akik a fogvatartottak őrzéséért, szállításáért, munkáltatásáért, élelmezéséért, egészségi állapotáért felelnek.

A bv-sek kiemelt kockázatú munkát végeznek, feladataik ellátása során mindig szakszerűen és jogszerűen kell eljárniuk. A feladatok ellátásához nélkülözhetetlen a felkészült, elhivatott személyi állomány, akik munkájukkal hozzájárulnak Magyarország közbiztonságához, valamint a társszervekkel, egyházakkal és civil szervezetekkel együttműködve elősegítik a fogvatartottak szabadulás utáni társadalmi reintegrációját

– mondta el Makula György ezredes. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs igazgatója hozzátette: 2023-ban huszonnyolcadik alkalommal ünnepelte a büntetés-végrehajtás a szervezet napját, a Szent Adorján-napot, és ehhez kapcsolódva szerveztük meg központi Családi Napunkat a hétvégén a fővárosi Orczy parkban.

Rabszállító autó, járőrkutyák és egyenruha-bemutató

Az igazgató elmondta, hogy egész napos programok, játékos és kézműves-foglalkozások közül válogathatott az a több ezer felnőtt és gyermek: kipróbálhatták a fogvatartotti szállítójárműveket, megismerkedhettek a rendszeresített eszközökkel, megnézhették a szolgálati kutyák bemutatóját, valamint a Műveleti Osztály látványos intézkedéstaktikai műsorát is.

A családi napon a börtön toborzóegységei is jelen voltak, így karrierlehetőségekről is első kézből kaphattak információkat az érdeklődők. A kicsik és nagyok nagy élvezettel vettek részt a hüllő- és rágcsálóbemutatón, vetélkedőkön, ügyességi és erőnléti feladatokon mérették meg magukat, egyenruha-bemutatón és egyéb show-műsorokon szórakozhattak a rendkívül sikeresnek mondható, egész napos családi eseményen

– tájékoztatott az ezredes.