18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tizenöt évet kapott a nő, aki megölte újszülött gyermekét

2023.09.13. 18:27
Tőzsér Ildikó, a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője tájékoztatásából kiderült, a törvényszék tizenöt év fegyházra, mellékbüntetésül tíz év közügyektől eltiltásra ítélte azt a nőt, aki tavaly július elején megölte újszülött gyermekét.

Az ítéleti tényállás szerint a nő várandós volt, azonban nem készült a gyermek születésére, nem járt terhesgondozásra, és a védőnőt is csak a cselekményt megelőző egy héttel kereste fel.

Tavaly július elején késő este a vádlott hasa görcsölni kezdett, amit édesanyjának is jelzett, azonban későbbi fájdalmairól és a magzatvíz elfolyásáról senkinek sem szólt – írták.

A tájékoztatás szerint

a nő a hajnali órákban a vécére ülve szülte meg gyermekét, a köldökzsinórt pedig egy ollóval vágta el.

Az újszülött feje a vízzel telt öblítőrészbe merült, ahonnan a vádlott csak néhány perc múlva emelte ki, majd a gyermeket a földhöz ütötte, és egy törölközőbe csavarva magára hagyta. Aznap délelőtt – valódi szándékát elhallgatva – egy ismerősét kérte meg, hogy vigye Lyukóbánya erdős külterületére, ahol elrejtette a csecsemő holttestét.

Az újszülött halálát fulladás, ellátatlanság és a koponyát ért ütés okozta. A törvényszék a vádlottat tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte el,

a nő felügyeleti jogát később született gyermekei tekintetében megszüntette

– közölték.

A közlemény szerint a törvényszék a büntetés kiszabásakor kismértékben vette figyelembe enyhítő körülményként a vádlott büntetlen előéletét, azonban súlyosító körülményként értékelte a kitartó szándékkal párosult gátlástalan elkövetést és a hasonló jellegű cselekmények emelkedő számát megyeszerte és országosan.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítésért fellebbezett, az ügyész és a védő három napot tartottak fenn nyilatkozattételre – közölte a sajtószóvivő.