Megvertek egy férfit Érden, mert elsodorhatott egy kutyát

2023.09.16. 07:36
Egy férfi kérdőre vonta az áldozatot, majd átugrott a kerítésen és kiütötte az 51 éves férfit Érden. Ezt követően még a földön fekvő férfit meg is pofozták. Állítólag a férfi hibája az volt, hogy három nappal korábban elsodorta az ismeretlen férfi barátnőjét és a kutyáját, amikor a nő a mobilját nyomkodva át akart kelni az úton.

Leütöttek egy 51 éves férfit Érden, a Selmeci utcában. A 24.hu birtokába jutott videókon látható is, ahogy az ismeretlen elkövető átugrik a kerítésen, majd ököllel úgy megüti a leeresztett kézzel álldogáló másik férfit, hogy az eszméletét vesztve hanyatt esett.

Egy másik felvételen látni, ahogy az eszméletlen férfit még akkor is bántalmazták, amikor már magatehetetlenül fekszik a földön. Többen is a odamentek a sértetthez, majd megpróbálták talpra állítani, de nem sikerült. Az áldozat ügyvédje szerint agyrázkódással vittek kórházba a mentők az áldozatot.

Ügyfelem elájult az ütéstől, és már ájulva terült el a betonon, és verte be a fejét. Kész csoda, hogy ilyen állapotban nem érte súlyosabb koponyasérülés. Az ismeretlen férfi ezt követően magából kikelve ordibált, majd fölé hajolt, és még meg is pofozta a földön fekvő, magatehetetlen áldozatát. Három héttel ezelőtt történt az eset, de a hatóságok azóta sem foglalkoznak vele. Pedig minimum súlyos testi sértés kísérlete vagy életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt kellene nyomozniuk

–  mondta az ügyvéd.

A videón az is hallható, ahogyan a kutya miatt mérgelődik az elkövető.

Az ügyfelem állítólag három nappal korábban elsodorta az ismeretlen férfi barátnőjét és a kutyáját, amikor a nő a mobilját nyomkodva át akart kelni az úton. Szerintem ebből legfeljebb annyi igaz, hogy védencem elsodorta az ebet, csak a nő nem merte elmondani a párjának, hogy azért ütötték el a kutyát, mert nyomkodta a telefonját, és nem figyelt. A férfi felhúzta magát, és bosszúból ájultra verte az ügyfelemet, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett

– fogalmazott az ügyvéd.

A férfi az ügyvéd állítása szerint azzal próbál védekezni, hogy csak egy pofont akart adni, de a sértett ellépett előle. Emiatt pedig ellépés közben a sértett megbotlott, elesett, és bevágta a fejét a betonba.

Az Érdi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt folytat eljárást az ügyben.

A videókat itt lehet megtekinteni.