Megszólalt a gazdasági bűncselekményekkel gyanúsított polgármester

2023.09.16. 09:41
A Pécshez közeli Kozármisleny polgármestere ellen eljárás indult, mert gazdasági bűncselekmények gyanúja merült fel nála. Szerinte azonban minden számla rendben van, és valójában egy olyan ügyet vettek elő, ami négy éve húzódik. Úgy véli, ez csak azt jelenti, hogy elindult az önkormányzati választási kampány.

A Pécshez közeli Kozármisleny polgármestere ellen a rendőrök azért nyomoztak, mert felmerült a gyanú, hogy szabálytalanul járt el a település pénzével. A nyomozás lezárult, így az ügyet már az ügyészség vizsgálja.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozást. Az iratokat nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlenség és közokirat-hamisítás bűntette miatt befejezési javaslattal küldte meg a főügyészségnek

– közölte  az ATV Híradóval Csordás Hajnalka, a Baranya Vármegyei Főügyészség szóvivő helyettese. 

Többek közt a polgármesteri bankkártya és a hivatali autó használata miatt tettek feljelentést. Ezeknek a feltárása részben még zajlik. A nyomozók vádemelést kértek ellene.

Azonban a település polgármestere úgy véli, minden idők legpiszkosabb kampányára lehet felkészülni. Megjegyezte, négy éve jelentették fel először ebben az ügyben.

Teljesen rendben van minden, a városházán minden számla és dokumentum megtalálható. Úgy látjuk, hogy óriási a politikai nyomás és teher a nyomozó hatóságokon és az ügyészségeken. A bíróságon kell tisztáznunk és bebizonyítanunk azt, hogy ez egy példás kisváros, és nagyon rendezett az adminisztráció, a számlák is megtalálhatók a városházán és a számlavezető banknál, úgyhogy nem is értjük az ügyet

– fogalmazott Bíró Károly polgármester. 

Horváth Csaba pécsi politológus szerint már 2002 óta megfigyelhető az a fajta negatív kampány, amelynek lényege egy-egy karakter lejáratása. Szerinte a jövő júniusi választás előtt is hasonlóra kell számítani.